App
Baixe o app gratuitamente
Ajuda
BR
BRL

Como retirar passagens de trem na China após a reserva on-line com o Trip.com?

Chinese treintickets ophalen na online boeken met Trip.com

Goed, u hebt uw Chinese treintickets online geboekt. En nu? Als u ervoor hebt gekozen uw treintickets te laten bezorgen, hoeft u niet verder te lezen: de tickets zijn onderweg. Als u uw tickets echter op het treinstation wilt ophalen, moet u de volgende stappen volgen.

Waar kan ik mijn Chinese treintickets ophalen?

Nadat u een treinticket in China hebt geboekt via Trip.com kunt u uw ticket op elk treinstation op het vasteland van China ophalen.

Handig, toch? In de meeste grote steden van China zijn meerdere treinstations, zodat u uw treintickets van tevoren al bij het dichtstbijzijnde treinstation kunt ophalen of ze op de dag van vertrek kunt ophalen. Vergeet niet te controleren vanaf welk treinstation u vertrekt.

Zodra u op het treinstation arriveert, moet u het ticketbureau vinden. Kijk naar de tekens 取票 (dit spreekt u uit als 'qŭ piào') om tickets op te halen of 售票 (dit spreekt u uit als 'shòu piào') voor de verkoop van tickets als er geen Engelstalige borden beschikbaar zijn. Op een aantal treinstations is slechts één balie beschikbaar voor zowel de verkoop als het ophalen van tickets. Andere stations zijn voorzien van een speciale ophaalbalie voor reizigers die telefonisch of online tickets hebben geboekt. Op sommige stations zijn zelfbedieningsmachines voor het ophalen van tickets aanwezig, maar deze zijn uitsluitend toegankelijk met Chinese identiteitsbewijzen.

Reist u naar meerdere steden in China? U kunt uw treintickets nog steeds ophalen in een andere stad dan van waaruit u vertrekt. Voor deze tickets worden kosten à CNY 5 in rekening gebracht. U kunt uw treintickets ook ophalen bij een bevoegd treinticketkantoor (火车票代售点); in elke stad zijn in het centrum verschillende kantoren naast treinstations gevestigd. Ook hiervoor wordt CNY 5 in rekening gebracht.

Wanneer kan ik na het boeken mijn Chinese treintickets ophalen?

Ongeveer twee uur nadat uw betaling van het treinticket door het systeem is verwerkt, ontvangt u op het adres dat u hebt opgegeven toen u de tickets boekte, een e-mail met het ophaalnummer van uw treinticket. Ziet u deze mail niet? Controleer uw map met ongewenste mail of een andere map waarin e-mails kunnen worden gefilterd. Meld u aan op de Trip.com-website als u geen e-mail hebt ontvangen. Selecteer Mijn boekingen onder Mijn account en klik op Treinen om uw boekingsstatus te zien.

Zodra u een ophaalnummer voor uw ticket hebt ontvangen, kunt u naar het treinstation of het ticketbureau gaan, wat u maar wilt.

Als u uw Chinese treinticket op de dag van vertrek wilt ophalen, moet u daar voldoende tijd voor plannen. De wachtrijen voor het ophalen van tickets en de beveiligingscontroles kunnen lang zijn, vooral op piekmomenten zoals vakanties, de zomer en vlak voor het weekend. We raden u aan minimaal een uur van tevoren op het treinstation te zijn, aangezien u zowel uw treinticket moet ophalen als de beveiligingscontrole moet ondergaan. Als u voor of tijdens een nationale Chinese feestdag reist, zoals het Chinese nieuwjaar of de nationale feestdag in oktober, raden we u aan een aantal uren voor vertrek op het treinstation aanwezig te zijn of uw tickets van tevoren op te halen.

Wat heb ik nodig als ik Chinese treintickets wil ophalen?

Als u uw treintickets ophaalt, hebt u maar twee dingen nodig: het ophaalnummer van het ticket en het geldige identiteitsbewijs dat u hebt gebruikt voor het boeken van de tickets. Voor de meeste reizigers uit het buitenland is uw paspoort het identiteitsbewijs.

Controleer de e-mail die u hebt ontvangen of uw account op de Trip.com-website om het ophaalnummer voor uw ticket te vinden. Meld u aan en selecteer Mijn boekingen onder Mijn account en klik op Treinen om uw boekingsgeschiedenis en ophaalnummer voor uw ticket te zien.

Nuttige zinnen

Druk deze af voordat u naar het treinstation gaat. Ze zijn handig als u uw tickets ophaalt.

Bureau voor treintickets 火车票代售点

Afhalen ticket 取票

Balie voor ophalen online geboekte tickets 互联网取票专区

Ik heb mijn ticket online geboekt. Waar kan ik mijn ticket ophalen? 我在网上订的火车票,我应该在哪里换取纸质车票?

Ik heb mijn ticket online geboekt. Is dit de goede wachtrij? 我在网上订的火车票,是在这里排队取票吗?

Daar? 那里吗?

Hier? 这里吗?

Como receber passagens de trem >